top of page
Image by Shelby Deeter

PARTNERRELATIES

SYSTEMISCH WERK IN CONTEXT VAN PARTNERRELATIES

Vaak is het moeilijk om datgene uitgelegd te krijgen aan je partner, wat je als geadopteerde ten diepste ervaart en waar je je onbewust vaak mee verbonden voelt.

WEL DE LUSTEN
Velen willen we allemaal wel de vruchten van de partnerrelatie, maar niet zelden is de weg ernaar toe moeilijk en niet zelden zonder emotionele kleerscheuren.

Niet uitzonderlijk is het feit dat geadopteerden het hun partners (onbewust) soms moeilijk maken om hen te doorgronden, en niet zelden zoeken partners op hun beurt dan weer geadopteerden als partners omdat er zo iets speelt als 'verloren' kinderen in hun eigen familiesysteem of een onbewuste (neo)koloniale houding en een zweem van 'exotisme' en 'entitlement' t.o.v. de geadopteerde partner van kleur.

Niet zelden offeren geadopteerden dan op hun beurt weer hun eigen belang en gezondheid op om te 'mogen blijven' in Nederland of in de relatie en de daarmee verworven status en aanzien t.o.v. andere Nederlanders van kleur. Vaak daarmee het verhulde racisme accepterend van de familieleden van de partner en/of sociale omgeving.

COMPLEX
Vaak is het verhaal van afstand en emotie zo complex en gelaagd dat het ondoenlijk lijkt om e.e.a. goed uit te leggen zodat de partner een goed beeld krijgt over de gevolgen van afstand en #adoptie en het gevoelsleven van hun geadopteerde partner.

Maar met het bewustzijn van de bovenstaande onderwerpen komen er ook steeds meer vragen. Bijvoorbeeld, hoe daar nu mee om te gaan. Ook voor alleenstaande (single) geadopteerden is het vaak moeilijk om een kwalitatieve en duurzame partnerrelatie aan te gaan. Vragen zoals, hoeveel invloed heeft afstand en adoptie gehad op mijn persoonlijkheidsontwikkeling en mijn type wensen m.b.t. een partner spelen voor velen een belangrijke rol in hun keuzes en scheidingen.

INSCHRIJVEN
Mocht je interesse hebben om samen met je partner of als single een dag systemisch naar deze en andere onderwerpen te kijken? Geef je dan op.

Datum, 21 januari 2024
BegeleiderHilbrand Westra (정운석)
LocatieWoudschoten Hotel/Conferentiecentrum, Zeist
Kosten, Koppels, € 356,95 en voor singles € 178,48. Prijzen zijn inclusief BTW, lunch, koffie en thee, water etc.

bottom of page