top of page
SAC24.mama1.jpeg

MOEDER-KIND

MOEDER-KIND

MOEDERS
De eerste kennismaking met het leven hier op aarde verloopt via onze moeders. In de pre-natale fase worden we gevoed, gedragen en gewiegd in de beweging van haar lichaam. Bij geboorte herkennen we haar meteen door o.a. geur, stem, taal, smaak en hartslag. In haar veiligheid als basis voor het leven, beginnen we aan een ontdekkingsreis en raken we stap voor stap vertrouwd met de wereld buiten haar lichaam.

MOEDERSCHAP
Door afstand en adoptie vindt er een ongevraagde, pijnlijke en ruwe scheiding plaats tussen moeder en kind. Het kind verliest de veiligste plek die hem of haar van nature gegeven is; in de veilige bedding van de ouders, met bekende sensorische ankerpunten. Het kind heeft te maken met een pijnlijk verlies en een taak zich te heroriënteren in een nieuwe onbekende wereld. Niet zelden confronteert het eigen moederschap volwassen geadopteerden met deze pijnlijke ervaring met o.a. als gevolg blokkades in het opbouwen van de moeder-kindrelatie, gevoelens van ambivalentie, verlate rouw om het eigen verlies, moeilijk kunnen putten uit de natuurlijke bron van waar zij zelf komen etc.

Deze themadag is bedoeld voor geadopteerden die zelf moeder zijn en wordt begeleid door:
Ae Ra van Geel (B)
Annemieke van Houten (NL)

Beiden zijn betrokken als adoptiesensitief coach en therapeut in België en Nederland. Ze zijn tevens actief bij Adoptee Foster Care (AFC) en verzorgen de tussenliggende opstellingsdagen voor geadopteerden in Nederland en België namens SAC (Systemic Adoptee Care). Organisatie Systemic Adoptee Care (SAC) is onderdeel van de School voor Systemisch Bewustzijn (SSB).

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: zondag 14 april 2024
Locatie: Conferentieoord Woudschoten, Zeist
Begeleiders: Ae Ra van Geel & Annemieke van Houten
Kosten: 151,25, inclusief koffie/thee en lunch

Aanmelden kan tot 14 maart 2024

 

Annuleren kan tot een maand van tevoren kosteloos. Daarna brengen we 50% van het bedrag in rekening. De factuur volgt begin april.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Annemieke en Ae Ra via info@adoptieopstellingen.nl

bottom of page