top of page

AGENDA

JULI

Adoptee retreat

7 t/m 9 juli 2023 

Adoptee Retreat | 7de editie

INFO

De Adoptee Retreat is de 7e editie en tevens de nieuwe benaming van de voorgaande Zomerretraites voor geadopteerden.

Het cijfer 7 staat voor onder andere hoger bewustzijn, verdieping, oorlog, wijsheid en geluk. Aspecten die allemaal in zekere zin terugkomen in de adoptie-opstellingsdagen. Het is een geschenk en naar ons inziens een groot wonder (geluk) dat we deze activiteit al zoveel jaren kunnen aanbieden. We willen hier tijdens de komende Adoptee Retreat extra bij stil staan en dit samen met de deelnemers vieren met een 7-jarig jubileum.

 

ADOPTIE-OPSTELLINGSDAGEN

Hilbrand Westra is de grondlegger van de jaarlijkse adoptie-opstellingsdagen. Zijn opstellingswerk wordt en werd door velen als belangrijk en verrijkend ervaren en wordt inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Italië en Korea georganiseerd. Alhoewel het systemisch traumawerk geen therapie beoogd te willen zijn, kan het wel therapeutische effecten hebben.

Opstellingswerk kan een mooie aanvulling zijn op andere therapievormen. Waar bij psychotherapeutische behandelingen met name de rationele en psychische kanten worden belicht, zal bij een opstelling het vraagstuk letterlijk in beeld gebracht worden. Hierbij wordt vooral het gevoel, de emotie en het lichaam aan het werk gezet ipv het hoofd. Middels opstellingen kan er op een verhelderende manier gekeken worden naar het (familie)systeem van de vraagsteller en diens (collectief) trauma. Hetgeen bij geadopteerden noodzakelijk kan zijn om tot de kern van een vraag te komen. Er is immers weinig tot geen informatie van de beginfase en het trauma van de geadopteerde.

 

Tijdens de Adoptee retreat geven we elkaar en vooral onszelf de nodige ruimte aan onderwerpen en thema’s die te maken hebben met het proces rondom afstand en adoptie.

Daarnaast ervaren veel geadopteerden de adoptie-opstellingsdagen vaak ook als een moment om met gelijkgestemden samen te kunnen zijn en tijd te nemen voor andere emotionele en psychologische vraagstukken die er leven. Vragen die (vaak) van (levens)belang zijn voor de persoonlijke, maar ook professionele ontwikkeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Event: Adoptee retreat 2023, voorheen Zomerretraite.

  • Team: Hilbrand Westra als begeleider met assistentie van Dong-Mi Walraven en Soorien Zeldenrust.

  • Data: 7 t/m 9 juli 2023

  • Ontvangst op vrijdag 7 juli om 16:00 uur (inchecken kamer kan vanaf 14:00 uur)

  • Start programma om 17:00 uur

  • Eindtijd op zondag 9 juli om 17:00 uur

  • Locatie: Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist

  • Kosten: € 599,65 All-in (inclusief overnachting, lunch en diner, koffie en thee)

  • Aanmelden kan hier via het digitale formulier

 

Let op: Omdat deze retraites altijd snel vollopen willen we nieuwkomers dit jaar extra aandacht geven om zich in te kunnen schrijven. Daarom is deelname (voor de terugkomende retraite-deelnemers) niet per definitie gegarandeerd. De inschrijving voor de Adoptee Retreat sluit op 7 mei as. Hierna zullen de aanmeldingen zsm geïnventariseerd worden en wordt er via de mail kenbaar gemaakt of jouw deelname bevestigd is of dat je op de wachtlijst staat.

Vragen over de meerdaagse adoptieopstellingen worden behandeld door Dong-Mi Walraven via mail of telefonisch te bereiken op 06-24622601.

BOEK ADOPTIEOPSTELLINGEN

Eind dit jaar zal het eerste boek van Hilbrand over adoptieopstellingen in Nederland uitgebracht worden waarin hij zijn kennis en ervaringen omtrent adoptie en opstellingen bundelt. In samenwerking met Marjolein Dikkerboom zal de uitgever voor systemische vakliteratuur, Uitgeverij Noorderlicht van Michiel van Ham, het boek uitgeven. Meer info volgt tzt via de social media kanalen van adoptieopstellingen.

AO23.HW door.png
bottom of page