top of page

Adoptee Retreat 2023

AC23.groep.jpeg
WhatsApp Image 2023-07-10 at 06.38.48.jpeg

Deelnemers delen

H.jpeg
"Wat een immense kracht, wilskracht en veerkracht heb ik gevoeld en dat geeft een groot gevoel van trots en verbondenheid die niet in woorden uit te drukken is."

Harriët | Indonesië

Harriët

Na 41 jaar heb ik de stap gezet stil te staan bij wat mijn adoptie ten diepste teweeg gebracht heeft in mijn leven. 'De landing thuis' bij 41 prachtige zielen en bij de organisatie van adoptieopstellingen voelde hartverwarmend, van grote toegevoegde waarde en ik ben gevoed met een schatkist aan kennis. Waarmee zoveel helder en duidelijk is geworden en er een beetje rust kan komen (ja, die eeuwige onrust in mij..)

HARTVERSCHEUREND
Tegelijkertijd was het op momenten zo hartverscheurend en intens dat alles overspoelend was en zwaar om daar bij te blijven (staan). Maar we deden het samen. Wat een immense kracht, wilskracht en veerkracht heb ik gevoeld en dat geeft een groot gevoel van trots en verbondenheid die niet in woorden uit te drukken is.

OMARMEN VAN DE EIGEN BRON

Met een vergroot bewustzijn weer door: dat het omarmen en eren van de eigen bron en wortels en het tevens leren leven met dit verlies zal uiteindelijk zorgen voor het vollediger en krachtiger mijn plek innemen, precies zoals ik wil. 

Stephanie

Ik voel, dus ik leef.
Ik leef, dus ik ben.
Ik ben, dus ik heb bestaansrecht.

Mijn bestaansrecht maakt dat al mijn gevoelens legitiem zijn en gezien mogen worden.

Het was een sprong in het diepe, maar dankzij 40 fantastische mensen bleef ik boven water en kon ik zwemmen.

Ik voel me geraakt en geïnspireerd door al die mensen die hun moed verzameld hebben om op zoek te gaan naar hun gerede plek in de wereld en in zichzelf. Stuk voor stuk mensen die delen van hun ziel zijn verloren door een transactie en een migratie waar zij geen zeggenschap in hadden en die hun kwetsbare kinderziel te boven gingen.
Wat met ons gebeurd is, is onomkeerbaar en hartverscheurend.

Steeds beter kan ik zien en voelen hoe mijn 아빠 mij mijn plek teruggaf in ons gezin door mij met open armen terug te verwelkomen toen ik als 27-jarige vrouw voor het eerst terugging naar mijn geboortegrond. Maar ook hoe de liefde voor en van mijn 엄마 mij helpt te aarden en te verbinden met mijn Koreaans-zijn. Ik ben het dankzij de heldere theorie en de ontroerende opstellingen nog beter gaan begrijpen.

Samen de diepte in gaan én samen schallen met de karaoke-set was hartverwarmend.
Nooit eerder voelde ik mij in zo’n grote groep zo veilig en verbonden en ervoer ik zoveel (h)erkenning.

Thamar

‘Het leven heeft jou lief,
anders was je nooit geboren’
Adoptee retreat 2023

RAUWE EMOTIES
Mijn intentie voor het afgelopen weekend was om te raken en om geraakt te worden. Terug naar mijn #roots om te ervaren wat gezien en gevoeld wil worden in het moment. Hartverscheurende ervaringen en rauwe emoties die keihard binnenkomen. Een (gestapeld) trauma in combinatie met (vaak uitgesteld) verlies, afscheid en rouw.

BEWEGING
Vanuit #transcultureelsystemisch perspectief wordt de pijnlijke waarheid van de enorme gelaagdheid en complexiteit pas echt zichtbaar. Wat heb ik mij onbegrepen gevoeld door mensen die dit niet (kunnen) begrijpen, maar daar wel iets van vinden. Niet in de laatste plaats omdat ik dat zelf heel lang heb weg gestopt. De pijn en het verdriet zijn zó diep opgeslagen in mijn lichaam dat ik het mij niet bewust kan herinneren. Er is meer beweging gekomen in de diepste roerselen van mijn #ziel. Dat wat ten diepste gevoeld en gezien mag worden, zonder oordeel en omarmd in alle liefde voor mezelf. Ik voel mij voor het eerst ècht gedragen in een groep, doordat er ruimte wordt gecreëerd zodat ik mijn plek volledig in mag nemen vanuit mijn authentieke zelf, met mijn eigen expressie en in mijn eigen tempo. Zonder dat ik klein wordt gehouden of in een kooitje wordt gestopt, zonder oordelen, zonder afgunst en jaloezie.

OUDE ZIELEN
Iedereen in deze community weet namelijk wat het daadwerkelijk betekent om geadopteerd te zijn. We zijn héle oude zielen die ervoor hebben gekozen om dit alleen te kunnen dragen in dit leven.

Benieuwd naar meer verhalen?

Op onze socials vindt jij meer verhalen van deelnemers. En lees jij hoe het team terugkijkt op het weekend. "Het brengt iets en voedt ons" zoals Annemieke omschreef.

Wil jij je ervaring met ons delen?

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Thanks for submitting!

bottom of page