top of page

HILBRAND

JULI

Adoptee retreat

12 t/m 14 juli 2024 

2_edited.jpg

Emily Yoo Seung Ja

Deelnemer 2023

EMOTIE TOT OP MIJN BOT
Gesterkt door warme Koreaanse armen om mij heen, een nieuw gevoel, een goed gevoel.

Meermaals per week aanschouw ik nieuw leven. De geboorte van een kind, een moeder, een vader. Mijn eigen geboorte vergeten, ontkend, niet herkend, erkend.
 
Afgelopen weekend nam ik deel aan het Adoptee Retreat 2023. Met een zwaar gevoel in mijn buik, spanning in mijn lijf en ietwat huiverig arriveerde ik.

Met 40 andere geadopteerden vormden we een eenheid, iets wat ik vooraf nooit had kunnen bedenken. De herkenning, erkenning, gedeeld verdriet, rouw, boosheid, maar ook dankbaarheid. We begrepen elkaar zo goed. Rauwe emoties met elkaar gedeeld, gesterkt door armen om je heen waarbij geen woorden nodig zijn.
 
Uiteindelijk durfde ik een opstelling aan te gaan. Onder de deskundige en veilige begeleiding van Hilbrand Westra (정운석) liet hij mij langzaam inzien waarom ik mijn afkomst nooit heb willen erkennen. Hij liet me mijn ‘Omma’ opstellen. Na 42 jaar zag ik haar, voelde ik haar, herkende ik haar, erkende ik haar. Mijn Omma. Ik brak, het deed zeer, emotie tot op mijn bot, maar het luchtte ook op, ik voelde me lichter, ik voelde me rustiger, ik voelde me mij. 
Gesterkt door warme Koreaanse armen om mij heen, een nieuw gevoel, een goed gevoel.
 
De dag erna… ik voel me lichter, omarm ik mezelf, mijn afkomst en mijn toekomst, mijn Omma.

Joseon (2).png

Inschrijven

BTYS retreat in Seoul 

Vanwege de overweldigende interesse in de BTYS retreat in Seoul hebben wij nog enkele plekken beschikbaar.

Adoptee Retreat | 8ste editie

Welkom bij de Adoptee Retreat 2024

Wij zijn verheugd om de 8ste editie van onze jaarlijkse Adoptee Retreat aan te kondigen, voorheen bekend als de Zomerretraites voor geadopteerden. Het event wordt georganiseerd onder de deskundige begeleiding van Hilbrand Westra (정운석) en zijn team van Adoptieopstellingen.

Sinds het prille begin is de Adoptee Retreat uitgegroeid tot een geliefde traditie onder vele geadopteerden. Het is niet zomaar een activiteit; het is dé activiteit van het jaar, waar deelnemers reikhalzend naar uitkijken. Zo geliefd is het, dat deelnemers van voorgaande jaren het liefst direct na hun eerste ervaring weer willen inschrijven.

Het zal plaatsvinden op een prachtig en rustgevend landgoed in het midden van het land gedurende 2,5 dagen. Het Adoptee Retreat biedt een unieke gelegenheid om samen te komen met gelijkgestemden, ervaringen te delen en persoonlijke processen te verkennen. Ongeacht waar jij je bevindt in jouw ontwikkeling. Dit laat het keer op keer zien dat er altijd ruimte is voor verdere ontdekking en groei.

Tijdens het weekend zullen we ons bezighouden met opstellingen, waarbij nieuwe perspectieven en inzichten vaak aan het licht komen. Dit proces van zelfontdekking brengt verlichting op delen, pijnen en inzichten die voorheen wellicht niet de aandacht hebben gekregen.

Gun jezelf een weekend vol dieper bewustzijn, verdieping, innerlijke rust, wijsheid en verbinding met zowel uzelf als uw systeem.

Wacht niet te lang met aanmelden, aangezien de beschikbare plekken jaarlijks snel gevuld zijn. 

Over de Adoptie-opstellingsdagen

Hilbrand Westra, de grondlegger van onze jaarlijkse adoptie-opstellingsdagen, heeft met zijn opstellingswerk velen verrijkt, niet alleen in Nederland maar ook internationaal in België, Duitsland, Engeland, Italië en Korea. Hoewel ons systemisch traumawerk geen therapie beoogt te zijn, heeft het wel therapeutische effecten. Opstellingswerk is een prachtige aanvulling op andere therapievormen, waarbij het vraagstuk letterlijk in beeld wordt gebracht. Hier draait het om gevoel, emotie en het lichaam, waardoor een verhelderende kijk op het (familie)systeem van de vraagsteller ontstaat. Dit is vooral cruciaal voor geadopteerden, waarin vaak weinig informatie beschikbaar is over de beginfase en het trauma.

Wat kun je verwachten tijdens de Adoptee Retreat?

Tijdens deze bijzondere retraite bieden we een veilige ruimte om te reflecteren op onderwerpen en thema's die te maken hebben met het proces rondom afstand en adoptie. Voor velen is het ook een moment van samenzijn met gelijkgestemden, waar tijd wordt genomen voor emotionele en psychologische vraagstukken die van levensbelang zijn voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Event: Adoptee retreat 2024

  • Team: Hilbrand Westra als begeleider met assistentie van het team

  • Data: 12 t/m 14 juli 2024

  • Ontvangst op vrijdag 12 juli om 16:00 uur (inchecken kamer kan vanaf 14:00 uur)

  • Start programma start om 17:00 uur op vrijdag 12 juli

  • Eindtijd op zondag 14 juli om 16:00 uur

  • Locatie: Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist

  • Kosten: €605,- De kosten zijn all-in (inclusief de retraite, overnachting, lunch en diner, koffie en thee)

  • Inschrijven kan hier via het digitale formulier

 

Let op

Vanwege de enorme populariteit van onze evenement willen we graag extra aandacht schenken aan nieuwkomers. Indien jij je hebt ingeschreven voor de retreat in Seoul, wordt jouw inschrijving voor de zomer op de wachtlijst geplaatst. Het is belangrijk op te merken dat deelname voor terugkomende retraite-deelnemers niet automatisch gegarandeerd is.

 

De inschrijving sluit op 3 mei a.s. Na deze datum worden alle aanmeldingen geïnventariseerd. Je ontvangt vervolgens per e-mail informatie over de bevestiging van jouw deelname of plaatsing op de wachtlijst. Wij streven ernaar om iedereen zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen.

Heb je vragen?

Vragen over de meerdaagse adoptieopstellingen worden behandeld door Dong-Mi Walraven. Je kunt haar bereiken via e-mail of telefonisch op 06 -17325359.

We kijken ernaar uit je mogelijk te verwelkomen tijdens een van onze bijzondere evenementen!

bottom of page